Bästa prylarna för giveaways på event

Event och mässor är utmärka tillfällen att träffa potentiella kunder och konsumenter. Det är även en möjlighet att förstärka varumärket och öka varumärkeskännedomen. Därför är det vanligt att företag ger bort prylar, så kallade giveaways, på events. Detta är för att besökarna ska komma ihåg företaget efteråt. På mässor och event är det oftast mycket som pågår samtidigt och vanligtvis är det många företag som ställer ut. Det gäller därför att sticka ut i mängden och locka till sig uppmärksamheten från besökarna. Det är här giveaways kommer in i bilden. Snygga, roliga och användbara prylar är ett måste för att sticka ut på i mängden. Här kan du läsa mer om de bästa tipsen för giveaways samt vilka prylar som är mycket uppskattade hos eventdeltagare.

Vad är en giveaway?

En giveaway är en form av reklamprodukt som delas ut till event- och mässdeltagare. En giveaway är till för att deltagarna ska komma ihåg företaget efter eventet. De kan även fungera som lockbete och exponering som får folk att komma och besöka montern. Var därför noggrann med att säkerställa att besökarna ser att du har giveaways att dela ut. Det är vanligt att företag delar ut giveaways med varumärket eller företagets logga på för att bli ihågkomna efteråt.

Användbara prylar

Event och mässor är stora investeringar och därför är det viktigt att inte dina giveaways hamnar direkt i sopptunnan. Det är vanligt att tillverka många billiga giveaways, till exempel godis eller pennor, med företagets logga på. Dessa är såklart användbara eftersom all exponering och marknadsföring är bra, men de kommer inte bidra till att din monter står ut ur mängden eftersom de flesta som ställer ut på event har denna typ av giveaways. Istället bör du satsa på något som gör att du skiljer dig från de andra utställarna. Ett bra tips är att ha användbara och exklusiva giveaways som deltagarna verkligen vill ha och som de har användning för. Ett exempel på detta är att ha ett mobilskal som giveaway för att sticka ut på eventet. Hos phonelife.se hittar du mängder av snygga mobilskal till olika modeller. Det kommer garanterat att locka deltagare till din monter! Mobilskal är såklart något dyrare än pennor och godis, men å andra sidan är det en liten kostnad jämfört med den stora investering som det är att ställa ut på ett event eller en mässa.

Billiga prylar

Tillsammans med något exklusivare och användbara giveaways kan det såklart vara bra att även ha några billigare prylar. Detta gäller framför allt på större mässor och event med många deltagare. Att fylla stora skålar med godis och pennor med företagets logga är en riktig klassiker som giveaways. Att trycka upp tygpåsar med en tryckt loggan är en annan populär giveaway. När det gäller de billiga prylarna är deras främst syfte att exponera företaget. Därför bör loggan vara stor och tydlig. Dessutom bör dessa billiga prylar tillverkas i ett stort antal så att du inte får slut på dem under events gång.

Roliga prylar & Produktprover

Andra populära giveaways kan vara att ge bort någon rolig pryl. Om företaget säljer fysiska produkter är det även vanligt att ge ett litet produktprov som giveaway. Något som ofta går hem är smink, det finns väldigt många sminkmärken och olika sorters smink vilket gör att produktprover kan vara ett effektivt sätt att få ut prover till befintliga kunder, samtidigt som kunder blir glada för gratis prover för att kunna prova nya sorters smink. Det finns många företag som säljer smink, inte minst apotek som har det i sitt sortiment också, vanligen med ett större urval av exempelvis allergifria sminksorter eller veganska. Gå in på apohems hemsida och kolla deras utbud för inspiration.