Bjud på rätt rätt vid eventet

Att organisera ett event innebär att hålla många bollar i luften och förutom saker som dekorationer, program och eventuell underhållning så spelar också maten och drycken en stor roll. Beroende på vad för slags event det handlar om så är det alltid en god idé att anpassa tilltuggen därefter. Ett exempel på det kan vara att servera tropiska drinkar från världens alla hörn om eventet är för resebolag eller helnyttiga tilltugg om det är ett gym som ska fira jubileum.

Det är också smart att bjuda på tilltugg som är enkla att både servera och att äta, liksom att hålla sig till en meny som så många som möjligt kommer att uppskatta.

Enkelt, rent och gott

Ju fler människor som kommer till ett event desto fler smaker och preferenser! Det är omöjligt att begära att alla ska tycka om allt, men att bjuda på saker som är relativt neutrala är alltid en hit. Till exempel så är det många som är allergiska och istället för att bara ha efterrätter som är baserade på samma innehåll så är det klokt att beställa glutenfria tårtor eller veganska bakverk som är hur smarriga som helst och som kan åtnjutas av både dem som kan och dem som inte kan äta vissa ingredienser.

Välj också gärna ekologiska och organiska alternativ – det ligger helt rätt i tiden och det finns allt från grönsaker och frukt till ägg och kött som framställts på så naturliga och humana sätt som möjligt. Exempel på det är ägg från utehöns som är fyllda med en god röra, härliga små bowls fyllda med avokado, sallad och quinoa, minipizzor eller falafel på tandstickor med en smakrik hummus.

Inspirerande trender

Hållbarhet är något annat värt att tänka på och det är alltid bra att använda sig av tallrikar och bestick som är snälla mot naturen. Det är också ett sätt att visa de inbjudna hur viktiga dessa frågor är och att alla med gott samvete kan njuta av det som bjuds. Sugrör av bambu, tallrikar och skålar av ätbara material och bestick av returmaterial är några idéer som möjligtvis kostar några kronor extra men som visar på framåttänkande och miljömedvetenhet. Är det många inbjudna så är det allra enklaste sättet att servera på så kallad finger food från bufféer så att alla kan ta för sig men samtidigt kunna stå och äta utan att fläcka ner sig.

Varje era har sina karaktärsdrag och därför bör den som ska hålla i ett event ta pulsen på de rådande mattrenderna som gäller för tillfället. I Sverige är det idag allt vanligare att människor föredrar fisk framför kött eller till och med är vegetarianer eller veganer. Vin är generellt sett populärare än öl och det är många som föredrar alkoholfria alternativ. Skillnaden mellan nu och förr är att det idag finns massor med goda och roliga cocktails även för dem som inte dricker och även ett flertal öl- och vinsorter utan alkohol. Att inkludera många olika smaker och sorter i sina tilltugg och drycker visar både på omtänksamhet och kreativitet, och med det blir eventet extra lyckat.