De bästa svenska inredningsmässorna

Många människor lägger idag stor vikt på hur deras hem ser ut. Det ska vara modernt och stilrent när det kommer till inredning, men inredningen ska också följa de rådande trenderna. Förr var det vanligt att man hämtade inspiration till inredningen via inredningsmagasin och kataloger, men idag är det främst bloggar på internet och mässor som man använder sig av.

2020 har varit ett rätt annorlunda år där corona har spritt sig över världen. Många mässor och event har därför ställts in, eftersom allt för många människor inte får samlas på en och samma plats samtidigt. Det har naturligtvis satt käppar i hjulen för många inredningsmässor, men inför 2021 finns det ett flertal riktigt bra alternativ som du kan besöka. Den som inte vill vänta kan naturligtvis beställa sin heminredning online. På inredningsshoppen.se hittar du heminredning för alla typer av hem och smaker.

Skandinaviska inredningsmässor

Här nedan har vi listat några av Sveriges populäraste och mest givande mässor för heminredning. Som tidigare nämnt kan du även hitta heminredning hos inredningsshoppen.se med snabb hemleverans.

Formex – Är du intresserad av inredning så får du absolut inte missa inredningsmässan Formex. Den här mässan anordnas vid två olika tillfällen under året och har varit igång sedan 1960. Här samlas cirka 800 utställare varje år och vid varje mässa och du hittar mängder med härliga produkter inom design och inredning. På Formex finns även mode, barnprodukter och delikatesser som du kan få med dig hem. Både internationella och nationella grossister och agenter finns på plats och det ger stora möjligheter för dig att träffa människor inom branschen. Delta i en trendföreläsning eller lyssna på föredrag!

Stockholm Furniture & Light Fair – I år fyller Stockholm Furniture & Light Fair hela 70 år och det betyder att inredningsmässan har varit aktiv sedan 1950. Att fylla 70 år ska naturligtvis firas stort och detta görs genom att anordna en utställning med de allra bästa bitarna som 50-talets inredningstrender har att erbjuda. Utställningen består av sju stycken olika rum där man kan titta på en salig blandning av 50-talets absoluta favoriter och modern design från senare år. Här kan du hitta mängder med svenska designers och det finns sammanlagt cirka 700 utställare på plats. Är du student och vill ha ett lägre pris på inträde? Se till att ha ett intyg redo och klart!

Nordiska Trädgårdar – En vanlig missuppfattning är att inredning bara har med insidan av en bostad att göra, men så är inte fallet. Nordiska Trädgårdar är en av de absolut mest uppskattade och största mässorna som finns i landet och här är det fokus på trädgården och inredning av uteplatser som gäller. På mässan kommer du bland annat att kunna hitta utemöbler av diverse slag, titta på blomsterarrangemang eller varför inte lyssna på en av föreläsningarna som hålls på platsen? Temat för året 2020 var “Blomstertid”, vilket bäddar för en hel del härliga och vackra växtkombinationer. Mässan har cirka 57 000 besökare varje år. Besök deras hemsida för att se när nästa event ska hållas!