Events om mobiltelefoni att hålla koll på

Mässor och konferenser inom alla branscher har äntligen kommit igång igen efter att pandemin till största del blåst över. Inom den snabbt föränderliga mobilindustrin är många nu sugna på att träffas och upptäcka vad som är nytt under det stora paraply som är den mobila branschen. Många events har så klart redan hunnit hållas, men året vi har framför oss innehåller en rad spännande saker att hålla ögonen på. Här är ett axplock.

Den i särklass största och mest kända mässan för mobila tjänster och tjänsteföretag är Mobile World Congress, oftast kallad MWC. Den hålls varje år på våren i Barcelona och drar till sig runt 100 000 besökare.

Här samlas flera gigantiska företag inom fintech och bank- och betalningslösningar tillsammans med mindre start-ups med spännande idéer.

Detta stora event, mest känt som WWDC, hålls i juni varje varje år. Vanligtvis sker detta på Apple Park – vilket är Apples huvudkontor. Det är också ett av de äldsta eventen i mobilbranschen och det hölls för första gången 1983. Självklart handlade det från början inte om mobil teknologi, utan fokus var på Apples programmeringsspråk.

Än idag handlar konferensen uteslutande om Apples egna teknologier och tjänster. Sedan ett par år tillbaka är det också här man presenterar årets nyheter från företaget inom mjukvara. Under årets apple 2022 event så visades bland annat det nya mobila operativsystemet iOS 16 upp tillsammans med en rad andra nyheter.

Ett av de nyaste internationella eventen inom mobil teknik är MAG World Expo i Indien. MAG står för mobile, accessories, gadgets – alltså mobil, tillbehör och prylar ungefär. Eventet hölls för första gången i början av 2022 i Bangalire, som kommit att bli ett slags Indiens Silicon Valley. Nästa gång är i början av 2023.

Här visade man upp skal för senaste generationens smartphone som då var på väg ut på marknaden. Idag finns de redan i produktion och hos fyndiq.se kan man bara några månader efter lansering hitta dem.

I värdlandet Indien är influencer-branschen mycket stor och det märktes också under MAG World Expo. Många av de mer tekniskt avancerade produkterna som visades upp var till för att användas för mediaproduktion med mobila enheter. Exempel på den här typen av produkter är små mikrofoner, både med och utan sladd, samt portabel belysning som kan koppas till smartphone.

Man kunde också se en uppsjö mer avancerade produkter som till exempel budgetalternativ som de interaktiva högtalare som tillverkas av större företag i Europa och Nordamerika.

MAG World Expo är en spännande mässa som spås en intressant utveckling de kommande åren. Intresset för tillbehör till smartphones är mycket stort – speciellt är människor intresserade av lägre priser när det kommer till dessa produkter.