Populära bilmässor i Sverige

Om du är en stor bilfantast så har du säkerligen varit på antingen en bilmässa eller ett bilevent. Om du inte har det så kanske du tänker göra det i framtiden och det gör du rätt i. Bilmässor är ett kul sätt att ta del av sitt intresse tillsammans med massor av olika människor som har samma intresse eller som kanske bara är nyfikna på nåt nytt. Utbudet av bilmässor och event i Sverige är stort så förhoppningsvis kan du hitta något som du verkligen tycker om, och vem vet, kanske blir besöken en egen liten tradition.

Elmia bilmässa

Elmia bilmässa också kallad Bilsport Performance & Custom Motor Show startade år 1976 och är Skandinaviens största bil- och mc-mässa. Du hittar den storslagna mässan på Elmia i Jönköping. På mässan kan du förvänta dig att se bilar, motorcyklar och tillbehör såväl som underhållning i form av tävlingar och utomhusshower. När du blir hungrig har Elmia ett stort utbud av restauranger och caféer.

eCar Expo

eCar Expo som startades 2016 är en mässa med fokus på elektrifieringen av våra fordon. Du finner denna speciella mässa i både Stockholm och Göteborg men även Köpenhamn och Oslo. eCar Expo har mycket ett erbjuda som att exempelvis få provköra några av marknadens modeller och få möjligheten att köpa bilar då mässan även är en handelsplats. Mässan är också det perfekta stället att ta del av information vad gäller elektrifieringen av bilar så om du vill veta mer fördelarna med en elbil eller kanske en laddhybrid så är eCar Expo stället för dig.

Automässan

Automässan, som du kan besöka i Göteborg, är Nordens ledande mötesplatsen för service- och fordonverkstadsbranchen. År 2020 hade mässan omkring 17000 besökare. Utställarna på mässan visar och demonstrerar verkstadsutrustning, det senaste inom reservdelar och tillbehör, plåt och lack samt mycket mycket mer. Du kan även gå på flera fria seminarier där du får ta del av olika människors kunskap och berättelser. Automässans matutbud är varierat för att förhoppningsvis kunna passa de flesta av besökarna.

Stockholm Car Meet

Stockholm Car Meet är en bilträff i Stockholm för dig som älskar bilar, motorcyklar och mopeder. Bilträffen har under de senaste åren tagit plats på Solvalla som då har fyllts med nya bilar, gamla bilar, USA-bilar, ombyggda showbilar och mycket mer. Det är alltså en bilträff som passar de flesta. Stockholm Car Meet erbjuder också bland annat god mat, tävlingar, utställningar och uppvisningar.

Bug Run

Bug Run är Nordens största Volkswagen-träff och startades år 1984. Bug Run består av tre träffar under sommaren. Den stora träffen är på Mantorp Park och kallas då Bug Run. Den stora Bug Run-träffen är öppen för alla Volkswagen från åren 1949 till 2020. Bug Run Wet däremot är på Malmby Fairground, Strängnäs och är en träff för nyare vattenkylda Volkswagen. På Tierps Arena kan du ta del av Bug Run Classic som är en träff med dragracing för enbart luftkylda Volkswagen. Hur en Bug Run träff kan se ut hittar du här.

Om Volkswagen är din favoritbiltillverkare så är säkerligen Bug Run träffen för dig.