Spännande idrottsevent

Event inom sport är något som sedan en lång tid tillbaka har varit populärt. De allra första sporterna som spelades var exempelvis olika typer av handboll fotboll och rugby. Men människor har troligen tävlat mot varandra i olika tävlingar redan innan detta, exempelvis löptävlingar. På så sätt är idrottsevent något som har fallit sig naturligt för människan, varpå tävlingar fortsätter att vara populära. Därför kommer denna artikel kolla närmre på kommande idrottsevent och hur stora dessa faktiskt är.

VM i fotboll i Qatar

VM i fotboll är ett idrottsevent som spelas vart fjärde år och det arrangeras i olika länder varje gång. Organisationen som står bakom eventet heter FIFA, men det är inte de som finansierar eventet. Majoriteten av pengarna till eventet kommer istället från det land som arrangerar tävlingarna. Med andra ord är det Qatar som står för majoriteten av pengarna inför VM i fotboll år 2022. Som tur är är Qatar ett land med mycket pengar som de har fått genom att sälja olja på den globala marknaden. Det negativa med detta är dock att det nästan bara är rika länder som kan arrangera VM i fotboll, just på grund av att det är så dyrt att bygga arenor och liknande.

En annan kostnad som måste täckas inför VM i fotboll är att ha sjukvårdare på plats. Idrottare som spelar fotboll löper nämligen stor risk att skada sig, läs om topp 10 idrottskadorna för att få en bättre bild av vad som faktiskt kan hända. Som anordnare av ett VM måste Qatar därför se till att ha experter på plats som kan ta hand om alla möjliga skador.

OS i Tokyo 2021

De olympiska spelen i Tokyo förväntas anordnas år 2021 i juli månad. Detta är utan tvekan ett av de allra största eventen när det kommer till sport. När det handlar om fotboll spelas bara en sport, men i OS är det flera hundra sporter inom både herr och dam. På så sätt handlar det om mycket mer pengar för att bygga upp alla de arenor som krävs. Som tur är har Tokyo redan en väl utvecklad infrastruktur då det bor väldigt många människor i staden. Men detta räcker inte i de flesta fallen, utan syftet med att arrangera OS är också att visa upp landets bästa sida genom nya arenor.

På grund av att OS endast arrangeras vart fjärde år brukar många idrottare känna stor prestige i att vinna. De största sporterna är bland annat löpning, simning och brottning. Men oavsett vilket sport det handlar om brukar idrottarna vara lika glada då många tränar i flera år för just OS.

VM i motocross i Uddevalla

Nästan varje år brukar VM i motocross arrangeras i Uddevalla. Detta är en tävling som är en del av en större serie inom motocrossen. På så sätt är vinnaren i Uddevalla inte nödvändigtvis vinnaren i den totala serien. Uddevallas crossbana har länge klassats som en av de bästa i hela norra Europa och Skandinavien. Därför kommer det troligen arrangeras tävlingar där i flera år framöver.